Afdekkingen

Het grootste warmteverlies van het zwembadwater gebeurt aan de oppervlakte. Daarom is een aangepaste afdekking van het bad geen overbodige luxe. Een afdekking zorgt er ook voor dat het water minder vervuild raakt. Een goede zaak voor uw filterinstallatie en voor het verbruik van ontsmettingsmiddel.

Er is een ruime keuze aan zomerafdekkingen voor zwembaden:

 • Manueel
  De meest eenvoudige manier is een manueel oprolsysteem met een noppenfolie.
 • Rolluik
  De meest verkochte en meest gebruiksvriendelijke systemen zijn de automatische rolluiken. Je hebt keuze uit PVC lamellen in verschillende kleuren of lamellen in polycarbonaat met verhoogde UV-bestendigheid. Deze lamellen bestaan ook in de SOLAR- variant met een transparante toplaag en een zwarte onderlaag om zonnestralen optimaal te absorberen.
  Er zijn verschillende inbouwmogelijkheden voor een rolluik bij de aanleg van een nieuw zwembad.  Kan ook op (bepaalde) bestaande zwembaden geplaatst worden.
  • Veilig: voor kinderen en huisdieren.
  • Energiebesparend: voorkomt tot 80% van het totale energieverlies van je zwembad. 
  • Gebruiksvriendelijk: de rolluiken zijn volautomatisch.  

Tijdens de winter is het aangeraden om een winterafdekking te voorzien. Een winterzeil belet dat er bladeren in uw zwembad terecht komen en gaat algenvorming tegen.

 • Klassiek winterzeil
  Het zeil is groter dan het wateroppervlak en wordt op de boordsteen bevestigd. Er wordt een buitenrand van 35 cm voorzien. Dit zeil, dat boven het bad gespannen staat, is waterdoorlatend.
 • Rolluikzeil
  Dit is een zeil dat het rolluik beschermt tegen UV en vuil. Het zeil wordt op het rolluik aangebracht, er is dus geen bevestiging in de boordsteen of het terras nodig. Dit zeil is enkel verenigbaar met lamellen uit ondoorzichtige PVC en polycarbonaat solar lamellen.
Manueel
Rolluik
Klassiek winterzeil
Rolluikzeil