Zwembadafdekkingen

Het grootste warmteverlies van het zwembadwater gebeurt aan de oppervlakte. Daarom is een aangepaste afdekking van het bad geen overbodige luxe. Een afdekking zorgt er ook voor dat het water minder vervuild raakt. Een goede zaak voor uw filterinstallatie en voor het verbruik van ontsmettingsmiddel.

Er is een ruime keuze in afdekkingssystemen voor zwembaden:

 • Manueel
  De meest eenvoudige manier  is een manueel oprolsysteem met een noppenfolie. De meest verkochte en meest gebruiksvriendelijke systemen zijn de automatische rolluiken.
 • Rolluik
  Veilig: voor kinderen en huisdieren.
  Energiebesparend: voorkomt tot 80% van het totale energieverlies van je zwembad.
  Gebruiksvriendelijk:  De rolluiken zijn volautomatisch.  Je hebt keuze uit PVC lamellen in verschillende kleuren of lamellen in polycarbonaat met verhoogde UV-bestendigheid. Deze lamellen bestaan ook in de SOLAR- variant met een transparante toplaag en een zwarte onderlaag om zonnestralen optimaal te absorberen.
  Er zijn verschillende inbouwmogelijkheden voor een rolluik bij de aanleg van een nieuw zwembad.  Kan ook op (bepaalde) bestaande zwembaden geplaatst worden.
 • Overkapping
  Een optie om het zwembadwater langer warm te houden, is om er een overkapping over te plaatsen die je al dan niet kan wegschuiven.